Vårpunkt 2020 minifestival i Langesund

Vårpunkt 2020 minifestival i Langesund
Vårpunkt 2020 minifestival i Langesund

Fredag 20. mars 2020 kl. 18:00–02:30

https://www.facebook.com/events/466504254272036/

La oss svaie på mørke dager og drømme om lyse netter. La oss finne balansen sammen. Velkommen til vårjevndøgnet. Velkommen til Vårpunkt. En ny minifestival i Storgata/Langesund.

Hva: fotokunst, dronestøy, akustisk elektronika, noir-rock.
Hvor: galleri POP, et foreløpig ukjent sted, Rockers.

Programmet:
Linda Kolstø (fotoutstilling, galleri POP) 18:00
Tom Løberg (dronestøy, galleri POP) 20:00
Sylvisphere (akustisk elektronika, sted: TBA) 21:00
Le Corbeau (noir-rock, Rockers) 22:30

CC: 80,- (cash/vipps)

Arrangeres av: Vårpunkt, Rockers og Lucky 13
Plakat: Guro Brudvik Dalene.
Støttet av: Bamble kommune, Storgata og publikum.

Rockers:
https://www.facebook.com/rockers.no/

Lucky 13:
https://www.facebook.com/Lucky-13-109772400424830/

Rockers/Lucky 13 sitt Le Corbeau-event:
https://m.facebook.com/events/1012304079145042

————————————————————-

Linda Kolstø:
En hobbyfotograf fra Karmøy nå bosatt og gift i Porsgrunn. I utstillingen ´Ensom, sexy, grusom´ stiller hun ut bilder fra industriparker m.m. Hun ønsker å formidle det vakre hun ser, enten i form av små eller større utsnitt eller som oversiktsbilder av det monumentale tilsnittet industrien gir i et landskap. Utstillingen inneholder også tekster av Kjartan Lindøe fra Haugesund som har mange års erfaring fra industrigulv og tastatur. Linda er frivillig på Rockeklubben i Porsgrunn (RiP), sitter i styret til Porsgrunn FilmFest (PFF), og er fotograf for Høstpunkt (festival i Skien). Få med deg hennes aller første utstilling.
Utstillingen åpner: 18:00 (galleri POP, også åpen 17. – 21. mars)

https://www.instagram.com/lindaloouuu/

Tom Løberg:
Støymusiker som vil framføre et fiolinverk på Galleri POP. Han er medlem av ensemblet Turbinstugu og duoen Two Limited sammen med Lasse Marhaug. Løberg er i tillegg forfatter, filmskaper, styreleder i Medlemsforeningen Kunsthall Grenland (MKG) og primus motor bak Porsgrunn FilmFest (PFF). Dette blir hans første liveopptreden på mange år. Ikke gå glipp av den.
Konsertstart: 20:00 (galleri POP)

https://tomloberg.wordpress.com/

Sylvisphere:
Sivilingeniør og oppfinner Einar Ottestad og postrock-gitarist og pedaltøs Stig Nordberg Hansen sitt kunstrock-prosjekt. De frambringer flytende melodier og dronelandskap gjennom deres egen sjanger akustisk elektronika. De bruker blant annet hjemmesnekra instrumenter skapt av Ottestad. Sylvisphere har spilt i en stue, på Høstpunkt, Spriten kunsthall, Oransj i Brevik, Betong i Oslo og under en midnattsol, for å nevne noen få steder. Nå kommer de endelig til Langesund. Stig gleder seg stort til å spille der hvor han hang i sin ungdom. Velkommen til vakker og introvert spilleglede.
Konsertstart: 21:00 (sted: TBA)

https://soundcloud.com/sylvispherehttps://www.facebook.com/Sylvisphere/

Le Corbeau:
På en rødvinskveld mens vi tenker på vårpunkt sender noen over musikken til Le Corbeau. Vi lytter og blir transportert til en røykfull klubb i Twin Peaks. Vi lar oss drømme bort og ser for oss denne noir-rocken på Rockers. Kort etter ble det virkelig. Le Corbeau ville veldig gjerne komme og spille på Rockers, for å feire årets vårjevndøgn, og Rockers åpnet sine hyggelige dører. Ok! «Let’s rock».

Le Corbeau frontes av Øystein Sandsdalen (Serena Maneesh/Unmist) og de platedebuterte i 2008. Uttrykket kan gi assosiasjoner til Sonic Youth, Montreals post-rock og Chicagos noise-rock. For ikke å glemme USA pre-Beatles, da f´en sneik seg inn i e-mollen og man lå langt og lenge på djevelens intervall. I 2009 spilte de på Rockeklubben i Porsgrunn (RiP). I nov. 2019 turnerte de i Europa. I 2018 gav bandet ut en album-trilogi. Tre fantastiske album. Ikke gå glipp av dem i levende live. Det blir heftig.
Konsertstart 22:30 (Rockers)

Øystein Sandsdalen – Git/Vok
Espen Strøm – Gitar
Nicholas Africanus Gjefle – Gitar
Kenneth Amundsen – Bass
Jan Olav Andersen – Vok/Perk
Tord Løvik – Trommer